torstai 11. toukokuuta 2017

Tasapainoskootterit
Kevät toi kevät toi kaduille tarpeettomat keskiluokan lelut, joiden päätehtävänä on sekä tehdä kevyessä liikentessä etenemisen käyttöliittymästä mahdollisimman hankala että tuottaa murtuneita käsiä ja tärähtäneitä aivoja. Tasapainoskootterit, nuo purgatorio-segwayt, saavat tosin tämän arkisen maailmamme näyttäytymään meille edes hetkellisesti hieman hienompana ja upeampana – pelkästään siksi, että tasapainoskoottereilla huojuvat puupäiset pikku tolvanat ovat niin yksiselitteisen vajukkimaisia törppöyskeskittymiä, että kaikki heidän ympärillään tuntuu kontrastina järkevöityvän.

Kenelle nämä insinööritaidon hukkapalat on tarkoitettu? Kävelyyn kykenevät eivät niitä tarvitse, ja kaikki lievästikin liikuntarajoitteiset eli ihmiset, joille oikeasti voisi olla hyötyä mahdollisuudesta liikkua ilman jatkuvaa askeltamista, telovat itsensä moisella härvelillä alle minuutissa lopullisesti vuoteenomiksi. Parhaassa tapauksessa viritelmällä hyrrää naurettavassa etukenossa jalkakäytävällä kuin maailman hyhmäpäisin futuristi, jolle kävely on yksinkertaisesti liian rasittavaa. Vain kuollakseen katukiveyksen reunan ja oman rahankäyttöongelmansa uhrina. Ja jos käyttäjä ei itse kaiken aikaa yritäkään aktiivisesti tapaa itseään vempuloimalla tämän surullisen turhakkeen varassa, polttaa värkki omatoimisesti hänen talonsa akkua ladatessaan. Vaikka vekottimen kulta-aika olikin jo viime vuonna, on rahankäytössään holtittomien idioottien itsetuhovimma klassisen ajatonta. 

Todennäköisin tumpelo, jonka voi tasapainoskootterilla nähdä höseltävän, on noin 12-vuotias pärisijä vähintään kahden kaverinsa kanssa, ja tällöin kyseessä on mitä todennäköisimmin kyynisten vanhempien yritys tienata rahaa jälkikasvunsa vakuutuksilla. 
 Ikävä kyllä rullatönöttimen päällä voi ilmeisesti kohdata tällaisenkin ilmestyksen: 


Tämä tihulainen tässä ei tarvitse enää kuin miesnutturan ja sähkötupakan, niin hän on kaiken ihmiskunnassa pieleen menneen ruumiillistuma. Kun hän vierittää pönötysolemuksensa ohitsesi, voit lohduttaa itseäsi sillä, että hän on täyttänyt koko kulkemanne kadun nolouskiintiön viideksisadaksi vuodeksi eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti