sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Ajanhukkausharrasteeni

Olen juuri ja juuri funktionaalinen yhteis- ja ihmiskunnan jäsen. Pystyn joten kuten suoriutumaan velvoitteistani, ja pidän asiallisissa hommissa aikatauluni keskimäärin paremmin kuin tuntipalkalla toimiva pimeä remonttimies Thessalonikissa. Mutta kun minulla on vapaapäivä eikä mitään ilmeisen välttämätöntä menoa, vetelehdin aivan käsittämättömillä tavoilla valuttaen ajan hiekkaa veltosta kourastani peruuttamattomuuden pohjattomaan viemäriin.

Koska ajattelen herkeämättä lähimmäisteni etua ja koska minulla on kiistämätöntä asiantuntemusta, olen päättänyt jakaa muutamia vinkkejä, joilla jokainen voi tehostaa ajan hukkaamista. Oletko siis liian aikaansaava ihminen? Valmistuvatko hankkeesi etuajassa? Käytätkö aikasi sietämättömän hyödyllisesti? Etkö pysty lopettamaan itsesi kehittämistä? Seuraavien yksinkertaisten ohjeiden ja ideoiden avulla myös sinä voit saavuttaa tilan, jossa et saa mitään ikinä aikaan.

Nuku pitkään. Todella pitkään. Näin suuri osa päivästä menee ohi hujauksessa, eikä sinun edes tarvitse vaivata päätäsi keksiäksesi erillistä ajanhukkaa. Muistuta itsellesi, että Descartes pysyi mielellään sängyssä klo 13:een. (Älä muistuta itseäsi Descartes'n saavutuksista.)

Ota pitkä suihku. Tästä on se lisähyöty, että tuhlaat samanaikaisesti sekä aikaa että rahaa.

Tarkasta selkäsi kylpyhuoneen peilillä epäilyttävien luomien varalta.

Tunnustele kivespussisi epäilyttävien möykkyjen varalta. (Huomaa, että tämä ja edellinen kohta käyvät ajanhukasta vain, jos käytät niihin suhteettoman paljon aikaa.)

Masturboi.

Käytä runsaasti aikaa aamiaiseen/brunssiin/myöhäiseen lounaaseen/varhaiseen päivälliseen.

Etsi päättäväisesti paria yksinäiselle sukalle, jonka voisit yhtä hyvin vain heittää pois.

Aakkosta kirjahyllysi.

Masturboi uudelleen.

Lue 2½ sivua kirjasta, joka sinulla on kesken. Enempi lukeminen voi lipsahtaa itsensä kehittämisen puolelle, joten sitä on syytä välttää.

Etsi uutissivuilta jotain, josta kiukustua. Kiukustu jostain. Jos et löydä mitään kiukustumisen aihetta, kiukustu kahta kauheammin.

Laske, kuinka monessa maassa olet käynyt.

Laadi luettelo maista, joissa haluaisit käydä. (Älä käy niissä.)

Kirjoita kiukkuisia kommentteja uutispalstoille. Tämä tunnetaan piireissä absoluuttisen ajanhukan korkeimpana muotona.

Vastusta kiusausta masturboida.

Tuijota ikkunasta, kunnes menetät ajantajusi (tai alat itkeä).

Tarkista, onko uutissivuja päivitetty.

Etsi YouTubesta vanhoja piirrettyjä.

Keksi nasevia vastauksia tilanteisiin, joista on jo vuosia aikaa.

Häpeä jotain noloa, josta on jo vuosia aikaa.

Anna naapureillesi arvosanat. 
Etsi nettikaupasta masturbointiin soveltuvia apuvälineitä. (Älä osta mitään; se laskettaisiin saavutukseksi.)

Opettele ulkoa jokin runo, jota et takuulla tule ikinä käyttämään missään. 
Ja kun hän lypsi lehmiään / soma ajatus täytti immenpään. / Ja immenmielestä penseys suli / ja immensydämen täytti tuli, / ja kämmenin äkkiä-hehkuvin / hän tempasi kuohuvan ämpärin / ja kuljetti tonkalle. Vasikat / hänen kiirettänsä katselivat: / miten juoksujalassa aitalleen / hän palasi.

Onhan sinulla blogi, joka ei liity kiinteästi ammattiisi, tutkimusalaasi tai todelliseen harrastukseesi? Ellei ole, et tiedä ajanhukasta mitään, senkin naurettava amatööri. 

Älä missään tapauksessa mene ulos tai harrasta liikuntaa. Näiden toimien virkistävä ja stimuloiva vaikutus vie ajanhukkatavoitteiltasi pohjan. Vältä myös kontaktia muihin ihmisiin, sillä vuorovaikutus antaa tuhoisia virikkeitä.  
Nämä ovat vain esimerkkejä, joilla pääsee alkuun. Kaikilla on oma tapansa valuttaa elämäänsä hukkaan, ja sopivin löytyy yleensä, kun malttaa pysyä laiskana. Pian sinäkin voit päivän päätteeksi katsoa itseäsi peiliin ja lausua jalot sanat diem perdidi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti