tiistai 18. marraskuuta 2014

Yhdysvaltalaiset äänestäjät

Yhdysvalloissa pidettiin edustajainhuoneen välivaalit, ja mitä se nyt sinänsä minulle kuuluu, mutta amerikkalaiset voisivat silti hiukan edes yrittää kohentaa poliittista ilmapiiriä. Ihan vaikka vaivautumalla äänestämään. Kaiken kaikkiaan 4.11.2014 pidetyissä edustajainhuoneen vaaleissa äänesti 36,4 % äänioikeutetuista. Ja tämä äänestämään vaivautunut vähemmistö tuntuu koostuneen enimmäkseen idiooteista. En halua olla näin suomalaisena turhan ylimielinen. Meidänkin eduskunnassamme on tällä hetkellä tavallista enemmän ihan oikeasti sekopäisiä, sairaita ja suoranaisen tyhmiä jäseniä, kuten on käynyt ilmi kaikenlaisista uusnatsien kestitsemisistä, kreationistista potaskaa koskevista kirjallisista kysymyksistä ja henkisesti jälkeenjääneistä kimeistä maalaismiehistä, jotka eivät omien sanojensakaan mukaan ymmärrä mistään juuri mitään, mutta siltä vaikuttaa, että kliinisesti mielisairaiden uskonnollisten fanaatikkojen sun muiden salaliittomielipuolten osuus on Yhdysvaltain edustajainhuoneessa vielä hieman korkeampi kuin meikäläisessä parlamentissa.

Lisäksi amerikkalaisten poliittinen muisti vaikuttaa olevan järjettömän, suorastaan naurettavan lyhyt. Viime vuonna, siis ihan oikeasti alle vuosi sitten, republikaaninen puolue sai ihan oikeutetusti täyslaidallisen kritiikkiä niskaansa ääliömäisistä pyrkimyksistään lamauttaa hallinto velkakattoasian vuoksi; puolueen suosio (ylipäänsä republikaanisen puolueen nauttima suosio on jotain käsittämätöntä pimeää voodoota) romahti näiden toimien vanavedessä. Vaan niinpä sitten tänä vuonna ne oikeasti uurnille lähteneet pölvästit päättivät palkita nuo samat tyypit, jotka alle vuosi sitten haukuttiin pystyyn vastuuttomasta, typerästä ja turhasta sotkemisesta. Dude, do you even government?

Ja mikä vimma on siinä, että kun ensin valitaan presidentti melkoisella voittomarginaalilla, niin tämän puolue pitää jostain syystä aina ajaa seuraavissa edustajainhuoneen vaaleissa pihalle? Amerikkalaiset äänestäjät rankaisevat presidenttiä tehottomuudesta heikentämällä tämän toimintamahdollisuuksia. Miten hitossa sen pitäisi auttaa? Se, että joka toisissa vaaleissa palkitaan pahimmat ja keskittymishäiriöisimmät räksyttäjät, ei ole sitä, mitä checks & balances tarkoittaa. Ja koko maan poliittinen ilmapiiri on ylipäänsä niin typerästi polarisoitunut, ettei liene toivoa valtakunnallisen tason yhteistyöstä republikaani-idioottien ja lähinnä pienempää pahaa edustavien demokraattien välillä. Amerikkalaiset itsekin kitisevät tästä jatkuvasti, joten mitä jos vaikka koettaisivat tehdä asialle jotain? Vaikka vittu äänestämällä niissä vaaleissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti