maanantai 24. marraskuuta 2014

Juha Rehula

Keskusta on kaikkinensa hyvin vastenmielinen ja nurkkakuntainen puolue, joka on ylipäänsä olemassa sen takia, että Suomi on epäonnistunut moderniksi pohjoismaiseksi yhteiskunnaksi siirtymisessä vuosina 1944–1990. Mutta joskus Juntti-Suomen kepulaisliejusta nousee niin typeriä tapauksia, että ne erottuvat jopa koko pölkkypäiden korpea vasten. Kuten tänään, jolloin Suomen Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula valaisee yhteiskunnallista ajatteluaan. Hän paljastaa, ehkä edes tajuamatta asiaa, olevansa täydellinen teokraatti, joka haluaisi päästää yhden uskontokunnan määräämään kaikkien Suomen kansalaisten asioista. Ei ole yllätys, että kepun routa-aivoiset turvehirviöt kokonaisuutena vihaavat homoseksuaalisia ihmisiä, mutta Rehulan hörinä kuuluu teollistumista ja 1700-luvun valistusta edeltävään aikaan
"Lähden siitä, että perinteinen avioliittokäsitys on se mihin tukeudun. Ymmärrän tasa-arvopyrkimykset, mutta mielestäni koko avioliittoasia kuuluisi kirkolle ja kehittäisin lainsäädäntöä muuta kautta."
On aivan käsittämätöntä, että kyseenalaisen armon vuonna 2014 Suomen eduskunnassa ja ison puolueen varapuheenjohtajana on tällainen jäärä, jonka mielestä yhden kirkon pitää saada yliluonnollisen oppinsa kautta määrittää kaikkia koskeva sekulaari lainsäädäntö. Jos kerran koko avioliittoasia on jätettävä kirkolle, haluaa Rehula mitä ilmeisimmin lakkauttaa koko helvetin siviiliavioliitot samoin kuin esim. Suomen juutalaisten ja muslimien avioliitot. Hän siis nimenomaisesti kannattaa avioliittolain muuttamista, mutta äärimmäisen radikaaliin ja tarkoituksellisen veemäisesti syrjivään suuntaan, jolle ei varmasti ole edes luterilaisessa kirkossa kannatusta. Jos Rehulan mielestä koko avioliittoasia Suomen tasavallassa kuuluu kirkolle (ilmeisesti vain sille yhdelle), niin vaihtoehtoja on kaksi:

(1) Juha Rehula on idiootti, joka ei ymmärrä valtiosta mitään
(2) Juha Rehula on teokraattisen hallinnon kannattaja.

Vaihtoehto (1) on näistä kansalaisen kannalta toivottavampi. Yhtä kaikki, Keskustan varapuheenjohtajan lausunto on yksiselitteisen skandaalimainen löräytys, joka osoittaa lausujansa olevan pahasti pihalla Suomen tasavallan valtiomuodosta ja hallinnosta. "Mä ymmärrän erittäin hyvin tasa-arvokeskustelun, ihmisarvokeskustelun" – monumentaalinen vale. Mies ei puheidensa perusteella ymmärrä edes sitä, että Suomessa on mahdollista ylipäänsä avioitua olematta evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, siitä puhumattakaan, että eduskunta, ei jokin pöljä temppelineuvosto, säätää kaikkia kansalaisia koskevat lait.

Ai niin, tämä ääliömäisyyksiä laukova keskiaikainen juuresmöykky on jo toiminut ministerinä yli vuoden päivät. Hyvää yötä, sammuttakaa valot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti