tiistai 17. joulukuuta 2013

Saksan hallitusneuvottelujen järjetön kesto

Saksaan saatiin tänään, 17.12.2013, viimein pystyyn uusi poliittinen hallitus, ja Angela Merkel aloittaa historiallisen kolmannen kautensa liittokanslerina. Eipä pitkään mennytkään hallitusta kootessa: vaalithan käytiin ihan äskettäin, 22. syyskuuta. Syyskuuta. Teutooniset hapankaalikorvat saivat tärvättyä kolme kuukautta hallitusneuvotteluihin. Kaiken lisäksi heti alusta alkaen oli selvää, mikä on oleva hallituspohja. CDU/CSU:n ja SPD:n tyhjäntoimittajilta paloi kolme kuukautta reden-redeniin, jossa päädyttiin tismalleen sellaiseen ohjelmaan kuin jo syyskuussa tiedettiin. 
Faule Tante!
Suomessa päiviteltiin ennenkuulumattoman, kohtuuttoman kamalan pitkiksi vuoden 2011 perseilyvaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluja, joissa pieraistiin hukkaan sentään vain kaksi kuukautta, ja hallituspohja oli paljon epävarmempi ja täpärämpi. Ei voi kuin hämmästellä sakemannien vastuutonta saamattomuutta tilanteessa, jossa koko helvetin Eurooppa istuksii peukalo perseessä Brysselissä odotellen, että josko vielä tämän vuoden puolella saataisiin Berliinissä aikaan ihan poliittinen hallitus, jolla olis silleen ihan oikeesti legitiimi mandaatti. Koalitio pitää jumaliste (Götterdämmerung!) hallussaan 80 %:a Bundestagin pehvanlämmittimistä eikä osaa muuta kuin ryystää kahvia ja rupatella viikkokaudet. 


Jos ette ole siellä Berliinissä huomanneet, niin tässä ympärillä on ikään kuin tällainen pieni kriisi, joka nyt vain sattuu olemaan Euroopan unionin historian vakavin, eli olisi ihan kiva, jos voisitte edes yrittää perkele (Teufel) saada jotain aikaiseksi. Ja tämän jälkeen epäilemättä sitten joululomalle. Ja väittävät jotain välimerellisiä laiskoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti