tiistai 1. lokakuuta 2013

Kultainen aamunkoitto (puolue)

Χρυσή Αυγή, kreikkalainen poliittinen puolue, joka keräsi vuoden 2012 vaaleissa 7 % äänistä. Pitää tätä kirjoitettaessa hallussaan kahdeksaatoista paikkaa Kreikan parlamentissa. Johtaja rähjäävä ateenalainen mastodontti Nikolaos Mihaloliakos (s. 1957). Puolue julistaa virallisesti olevansa rasistinen. Kiistää olevansa fasistinen tai kansallissosialistinen, mutta toisaalta liehuttaa tällaista tunnusta:


Vau, tämä sakki ei edes yritä. Tätä voi pitää graafisena tunnustuksena. Lipussa voisi yhtä hyvin lukea kreikaksi "jep, natsejahan myö".

Natsikirjallisuus on puolueväen suosiossa. Ainakin Hitlerin, Goebbelsin ja Rosenbergin teoksia on varastoitu ja myyty (mainittakoon, että natsi-ideologi Rosenberg on ollut vielä hiljan meidän ikioman kotimaisen Suomen Sisun suositellun kirjallisuuden listalla) puolueessa. Tietysti ihan vain siksi, että osa väestä nyt vain sattuu olemaan kiinnostuneita historiasta, tai niin virallinen selitys ainakin kertoo. En käsitä, miksi vaivautua kiistämään natsisminsa kaiken tämän keskellä. Porukalla ei selvästikään ole mitään pulmaa natsismin hyväksymisen ja ihailun kanssa, joten miksi käyttää vaivaa sen julkiseen kieltämiseen? Miksi uusnatsit ylipäänsä tapaavat inhota itseään niin kovasti, että aina kiistävät ilmeisen?

On syytä muistaa, että tämä uusnatsipoppoo kerää suosiota ja kannattajia maassa, jonka natsit valloittivat ja miehittivät tunnetun brutaalisti.


En oikeasti tajua, miten puolue voi samaan aikaan virallisesti ihailla diktaattori Ioannis Metaksasia ja fanittaa natseja. Metaksas nimenomaan sanoi italialaisten fasistien vaatimuksille "ohhi" eli ei, ja teki sen samalla epäsuorasti myös Saksan natseille. Minulle on looginen mahdottomuus ihannoida samanaikaisesti Metaksasia ja Hitleriä. Saksan valloitussota teki tyhjäksi Metaksasin Italiasta saavuttaman voiton. Mutta ei laitanationalistien touhuissa tarvitse tietysti järkeä ollakaan.

Tämä paskasakki on erikoistunut väkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen, jonka kohteena ovat olleet suurin piirtein kaikki ei-helleenisen näköiset (siis puolueen näkökulmasta ilmeisesti kaikki, jotka eivät näytä tylsämieliseltä viagrahalvautuneelta hylkeeltä), jotka ovat kehdanneet olla Kreikan rajojen sisäpuolella. Rikollisjoukko on jopa filmannut omia väkivallantekojaan esim. markkinoilla ja jakanut niitä oma-aloitteisesti internetissä. Ymmärrän kyllä, että on pakko olla ihan saatanan tyhmä ollakseen uusnatsi, mutta tällainen menee silti hieman pitkälle. Ai niin, nämä natsivajukit nauttivat suurta suosiota Kreikan poliisin keskuudessa. Astynomian leivissä olleita on esiintynyt ihan omilla kasvoillaan puolueen tapahtumissa ja jopa ottanut osaa videoituihin rikoksiin.

Ja se vetosi kreikkalaisiin. Kannatuslukemia mitattiin välillä jopa yli 15 prosentin. Tämä valitettavasti tarkoittaa sitä, että ainakin 15 % kreikkalaisista on läpeensä paskoja ihmisiä, joilla ei ole eikä voi koskaan olla mitään annettavaa 21. vuosisadalle ja joiden pitäisi tehdä nyt heti Hitlerin bunkkeriratkaisu. Kreikassa ei ylipäänsä nähty tarvetta toimiin näiden debiilien natsimursujen suhteen niin kauan kuin heidän henkirikoksensa eivät kohdistuneet syntyperäisiin kreikkalaisiin. Laillinen yhteiskuntajärjestys katsoi päältä, kunnes hitleriläishelleenit menivät murhaamaan helleenin.

Vihdoin viimein tätä rikollista tunkiota edes yritetään penkoa. Natsit ovat tietysti raivoissaan asiasta ja uhkaavat vetäytyä parlamentista. Ja heidän tyhmyytensä on edelleen vertaansa vailla. Huono uhkaus on sellainen, jonka sisältö on kaikkien muiden toivoma.

Perkeleen helleeninen ongelmajäte. Saisi Zeus välillä käyttääkin niitä salamoitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti