torstai 28. joulukuuta 2017

Suomi 100 -loppukiri


Juhlavuoden hymistelyn, nahistelun ja tohistelun tuoksinassa jäi käsittelemättä lukuisia Suomeen ja Suomessa kielteisesti vaikuttavia asioita, ilmiöitä ja tahoja. Tässä lyhyesti koottuna niistä muutamia:


Junat lopettavat liikennöinnin heti kun säätilassa tapahtuu muutos eikä lippuja voi ostaa mistään.

Naurettava haikailu puolueettomuuden perään ja sotilaallisen liittoutumattomuuden välitilan pitäminen valtavan viisaana ratkaisuna, vaikka se aiheuttaa vähintään yhtä paljon epävarmuutta kuin liittoutuminen. 

Koko Suomen turvallisuuspoliittinen julkinen keskustelu jälkijättöisine tabuineen.

Suomen Keskusta.

Suomessa on kaksi ruokakauppaa ja saksalainen alaviite, ja kilpailuun suhtaudutaan vihamielisesti. Ruokakaupat maksattavat asiakkaillaan typerät bonuskorttijärjestelmänsä ja tyrkyttävät idioottimaisia tuotepasseja, joiden kanssa saa jostain posliinikiposta tai froteepyyhkeestä 15% alennusta, kun ostaa kuukaudessa tonnilla ruokaa. Tädit ja tätiytyvät ihmiset sähläävät näiden proopuskojen kanssa kassoilla, ja jono sen kuin kasvaa.

Lauri Kristian Relander, huonoin presidentti ja paska jätkä.

Kelan halutaan kyyläävän helvetisti, mutta sille ei anneta kunnollisia resursseja edes vähäisempään. Kaikki seisoo ja viipyy, kun ei ole henkilökuntaa käsitellä asioita vaadituissa ajoissa.

Kansallinen Kokoomus. 

1340 km rajaa Venäjän kanssa.

Suomen työmarkkinapolitiikka on täyttä paskaa, jota tehdään suuryritysten ja vientialojen ahneiden ammattiliittojen keskinäisellä veivauksella kaikkien muiden haitaksi. Hallitus siunaa tämän järjestelyn kumileimasimena.

Mikko Kärnä.

Koko maassa hyödynnetään kunnolla vain yhtä lentokenttää.

Suomen sosialidemokraattinen puolue. 

Suomessa vältellään omien kielten käyttöä ja suositaan tarpeettomasti englantia mainonnassa ja, mikä huolestuttavampaa, viestinnässä sekä tieteessä ja tutkimuksessa.
Suomalaiset eivät osaa rakentaa suomalaisiin oloihin, vaan homehduttavat taitamattomuuttaan kaiken. Kannattaisiko suosiolla esimerkiksi luopua kaikkien uusien koulujen rakentamisesta ja sijoittaa luokat jo valmiiksi konttiparakkeihin?
Suurta osaa länsimaisen kirjallisuuden klassikoista ei ole saatavilla suomenkielisinä käännöksinä.

Suomessa saksa, ranska, espanja, portugali ja venäjä luetaan koulusysteemissä harvinaisiksi kieliksi. Ainoa konsti, joka on keksitty kieliosaamisen monipuolistamiseksi, on heikentää kansalliskielten opetusta. 

Suomalaiset journalistit tyytyvät poliitikkojen vastauksiin eivätkä esitä jatkokysymyksiä. 

Suomessa on iso monilla aloilla vaikutusvaltaisten ihmisten ryhmä, joka ei halua puhua mitään aiemmin harjoittamastaan kommunististen diktatuurien liehittelystä.

Millään suurella puolueella ei ole muita visioita kuin leikkaaminen. 

Suomen kulttuuriministeri on toista kansalliskieltä vihaava biologinen rasisti, joka haastaa riitaa kirjailijoiden kanssa ilman kontekstia ja saa "sävellyksensä" pikavauhtia julkisen sinfoniaorkesterin ohjelmaan, vaikkei tunne nuotteja.

Suomessa on suuri isänmaallinen projekti vesittää ilmastovelvoitteemme EU-tasolla.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT.

Suomi ylpeilee demokratialla ja rauhan rakentamisella kaupaten samalla aseita (joskus Patrian toimijoille ulkoistetun korruption avulla) taantumuksellisille sotaa käyville islamistidiktatuureille ja muille maailman rauhaa ja vakautta uhkaaville tahoille. 

Vihreä liitto.

Suomessa jonkun hillittömästi subventoidun pienryhmän elinkeinosta tehdään aina vuorotellen kansallinen kohtalonkysymys.

Suomeen ei pystytä rakentamaan valmiiksi yhtä ydinreaktoria, joka ehkä ehtisi vielä käyttöikänsä aikana kattaa rakennuskustannuksensa. 

Suomessa kaikki rakennusprojektit ja remontit venyvät naurettavan pitkiksi, ja tätä pidetään normaalina eikä kukaan osaa vaatia parempaa.

Vasemmistoliitto.

Suomalaisten mielestä Speden elokuvat ovat hauskoja.

Suomi ei vain kykene ratifioimaan vuonna 1989 hyväksyttyä itsenäisten maiden alkuperäiskansoja koskevaa yleissopimusta. 

Suomessa ei voi mennä mihinkään julkiseen tilaan ja otaksua, ettei joudu siellä jonkun väsyttävän juopon passiivis-aggressiivisen sosiaalisuuden kohteeksi.

Suomessa ruoka valmistetaan sen kansanosan ehdoilla, jonka mielestä kaikkien ruokien ihannemaut ovat vesi, suola ja peruna.

Perussuomalaiset.

Koroilla eläjien ja perintöpohattojen ei tarvitse Suomessa tehdä mitään, joskin heitä kuunnellaan kunnioittavasti, jos yhteiskunnallinen keskustelu heitä huvittaa. Köyhiä taas pidetään laiskoina, ja heiltä sopii vaatia mitä tahansa. 

Mitä kummallisimmissa asiayhteyksissä on suotavaa mainita veteraanit kuin jonkinlaisena rituaalisena rukoushetkenä, mutta ei heitä tarvitse oikeasti kuunnella tai tehdä mitään heidän hyväkseen.
Suomen evankelis-luterilainen kirkko kaikkine vastenmielisine, yhteiskunta- ja kulttuurielämää jäytävine, jähmettävine ja vahingoittavine lahkoineen.
Suomen Kristillisdemokraatit.

Suomalaiset ylpeilevät tasa-arvolla ja kannattavat sukupuolisesti eroteltua "yleistä" asevelvollisuutta. 
Kun tuulee tai sataa lunta, mitä Suomessa tapahtuu ihan saatanan usein, on kokonaisista maakunnista sähköt poikki päiväkausia kuin kehitysmaassa voi odottaakin.
Suomalaiset ihailevat kryptisesti sössöttäviä presidenttejä, jotka puhuvat epäselvästi Vakavista Asioista. Suomalaiset eivät miellä presidenttiä poliitikoksi, ja ryhmittyvät auliisti tämän apaattisiksi aplodeeraajiksi. Suomalaiset äänestävät ahkerimmin presidentinvaalissa, vaikka se on kansallisista vaaleista ehkä kolmanneksi tai neljänneksi merkittävin.
Eduskunnassa voi vuosikausia riehua tyhmä ja väkivaltainen juoppo ilman että asialle tehdään mitään.
Suomen suurin sanomalehti kutsuu jatkuvasti poliitikkoja kirjoittamaan arvioita näiden omia päätöksiä sivuavasta tieto- ja muistelmakirjallisuudesta. 

Suomessa vittuillaan ajoittain yhä ruotsalaisille näiden vanhoista eugeniikkaohjelmista, kun samalla Suomi edellyttää juridista sukupuoltaan korjaavilta kyvyttömyyttä jatkaa sukuaan. Asiassa on yleisesti hyväksyttyä ohittaa yksilö totaalisesti.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue.

Suomea dominoi kansallinen historiapolitiikka, jossa on tärkeätä osoittaa, että kaikki kulloinkin tehdyt päätökset ovat olleet aina oikeita, viisaita ja jopa ainoita mahdollisia. Tämä käsitys jättää huomiotta varsinaisen akateemisen historiantutkimuksen, ja jopa suhtautuu siihen ärsyyntyneesti, kuten politiikkamme Paavo-nimiset veteraanit. Suomalaisten hysteerinen historiallinen oikeuttaminen, jossa kansallisia ratkaisuja ei saa kritisoida jälkikäteen, johtaa nolostuttaviin episodeihin, kuten kun presidentti Halonen kävi esitelmöimässä ajopuu- ja erillissotateeseistä ranskalaisille.

Sininen tulevaisuus.

Myyttisessä ja esimerkillisessä asemassa pidetään valtaan takertunutta seniiliä ukkoa, joka oli ihan kelvollinen presidentti kaksi kautta, mutta vääristi sen jälkeen tuhoisasti koko suomalaisen demokratian, parlamentarismin ja yhteiskuntakulttuurin. Kaiken huipuksi ko. käppänä halusi kerran jatkaa presidenttinä, muttei osallistua vaaleihin, milloin joku itseään kunnioittava maa olisi näyttänyt moiselle röyhkimykselle ovea. Suomessa tälle ikälopulle diivalle räätälöitiin poikkeuslaki, jonka tekijät eivät vieläkään ymmärrä hävetä.

Suomella ei ole enää varaa vanhustenhoitoon, nuorisotyöhön, koulutukseen, liikuntaan, sivistykseen, suurlähetystöihin, rikostutkintaan, ennaltaehkäisyyn, mihinkään rangaistukseen perustumattomaan sosiaaliohjelmaan, kunnolliseen rakentamiseen, liikenneverkostoon, julkisiin palveluihin, humanismiin, kehitysyhteistyöhön, tutkivaan journalismiin tai mihinkään muuhunkaan, joka tekee yhteiskuntaelämästä mielekästä, toimivaa ja puolustamisen arvoista.

9 kommenttia:

 1. No onhan se hyvin pitkälti just noin.

  VastaaPoista
 2. "Suomessa vittuillaan ajoittain yhä ruotsalaisille näiden vanhoista eugeniikkaohjelmista, kun samalla Suomi edellyttää juridista sukupuoltaan korjaavilta kyvyttömyyttä jatkaa sukuaan. Asiassa on yleisesti hyväksyttyä ohittaa yksilö totaalisesti."

  Tämä on täyttä roskaa. Transsukupuolisten sterilisoituminen ei johdu mistään lakipykälien mielivaltaisista eugeniikkaperiaatteista vaan sukupuolenkorjaushoidoista itsessään. Hormonihoidot aiheuttavat steriliteetin, joka jatkuu niin kauan kuin hormoneja käytetään ja viimeistään sukupuolielinkirurgia tekee hedelmättömäksi lopullisesti.

  Kun julkisessa keskustelussa toistuvasti ja kovaan ääneen vaaditaan "transihmisten sterilisaatiopakon poistoa", todellisuudessa sillä tarkoitetaan yksilön oikeutta vaihtaa juridista sukupuolimerkintäänsä ilman minkäänlaisia sukupuolenkorjaustoimenpiteitä ja lääketieteellisiä tutkimuksia, tyyliin "soitanpa pikaisesti maistraattiin, jotta saisin juridisen sukupuolimerkintäni korjattua, mutta muuten en ole koskaan menossa mihinkään lääketieteelliseen sukupuolenkorjausleikkaukseen, vaan elelen naisena/miehenä niin kuin tähänkin asti, tosin vastakkaisen sukupuolen papereilla".

  Jonkinlaisena inhimillisen idioottimaisuuden huipentumana voi pitää Hesarinkin viimeaikaista koohotusta Suomen ensimmäisestä raskaana olevasta "miehestä", joka tietenkin on pelkkä biologinen nainen miehen henkilöpapereilla. Hän on voinut vaihtaa juridisen sukupuolensa mieheksi, koska on ollut ensin vähän aikaa hormoneilla ja keskeyttänyt ne sitten. Jokainen tietää, että "raskaana oleva mies" on oksymoroni, koska vain nainen (eli ihmisnaaras) voi olla raskaana. Jo sen, että transmies voi sukupuolenkorjaushoitojen aloittamisen jälkeen Suomessa olla raskaana pitäisi todistaa kaikille, ettei mitään "pakkosterilisaatiota" ole olemassakaan.

  Tietenkin translakirummuttajien mielestä henkilöstä tekee miehen pelkästään se, että haluaa olla mies ja sanoo olevansa mies, biologisilla faktoilla ei ole mitään väliä. Samoin heidän mielestään itsensä naiseksi identifioivan miehen, joka ei ole koskaan missään sukupuolenkorjaushoidoissa käynyt, pitäisi päästä julkisiin suihkutiloihin naisten kanssa. Naisten epämukavuudella alastomana tällaisen henkilön seurassa ei tietenkään ole mitään väliä.

  Huolestuttavinta koko asiassa on kuitenkin se, että nämä tyypit kannattavat lääketieteellisten sukupuolenkorjaushoitojen täydellistä vapauttamista siten, että esim. kuka tahansa skitsofreenikko pääsisi silpomaan itsensä ilman ennakkotutkimuksia koska tahansa ja vieläpä veronmaksajien rahoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vaikuttavat äärimmäisen uskottavilta tulevaisuudenvisioilta. Arvostan huoltasi skitsofreenikoista, vaikkei se aiheeseen liitykään - on ehkä lähellä omaa sydäntä, ken tietää. En uskaltaisi lähteä haastamaan näin ilmeisen vakaata asiaan liittyvän biologian ja neurotieteiden osaamista.

   Toivotan hyviä uusia vuosia. Tulkoon niitä monta, ja tulkoon Suomesta maa, joka tuntuu sinulle mahdollisimman vieraalta.

   Poista
  2. Hah, mikä viestissäni meni muka väärin? Vittuilu on tietysti paras puolustus. Skitsofreenikko on se, joka luulee, että Suomessa on pakkosterilisaatiota vielä vuonna 2018 muuallakin kuin translakilobbaajien mielikuvituksessa. Jos sterilisaatiopakon poistoa kannattaa, ei pitäisi rummuttaa samalla hormoniblokkereiden eli alaikäisten sterilisaation puolesta, niin kuin Trasekin hörhöt tekevät.

   "Toivotan hyviä uusia vuosia. Tulkoon niitä monta, ja tulkoon Suomesta maa, joka tuntuu sinulle mahdollisimman vieraalta."

   Kiitos ja samat sulle!

   Poista
 3. Nykyistä translakiuudistuskampanjaa ovat kritisoineet eräät transsukupuolisetkin:

  http://kyrpajoosep.blogspot.fi/2017/03/tuhat-sukupuolta-ja-loputonta.html

  http://kyrpajoosep.blogspot.fi/2016/10/kun-transaktivisteista-tuli-transfobeja.html

  http://kyrpajoosep.blogspot.fi/2016/09/transsukupuolisuutta-ilman.html

  http://kyrpajoosep.blogspot.fi/2016/08/pahin-uhka-transsukupuolisille-ovat.html

  http://mustaorkidea.blogspot.fi/2017/06/translakia-ei-edelleenkaan-pida-uudistaa.html

  http://mustaorkidea.blogspot.fi/2014/12/translakiuudistus.html

  Ennemmin minä uskon ylläolevia transsukupuolisia kuin sinua tässä asiassa.

  Toisaalta, tietenkin asiallisen keskustelun virittäminen "Napoleonin" kanssa tästä asiasta on aivan kuin tuuleen huutaisi... Seuraavaksi se varmaan huutaa, että ylläolevien kaltaisten transsukupuolisten pitäisi pitää turpansa kiinni, koska eivät osaa ajatella sillä yhdellä ainoalla ja oikealla tavalla. Tai että ovat jopa mielisairaita paskoja, joiden pitäisi tappaa itsensä tai vähintään kärsiä koko loppuelämä.

  Olette te suvaitsevaiset maailmanparantajat sitten niin vitun hienoja ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkkimyrskystä. Havaitsin, että kirjoittajilla on taipumus karakterisoida itsestään ja omista näkemyksistään poikkeavat transsukupuoliset mielisairaiksi. Tämä teema kulki läpi koko porukan, joka saa toki olla ihan mitä mieltä haluaa ja jota sinä saat uskoa. Ole hyvä.

   Unohdit psykologisesti äärimmäisen tarkkanäköisestä prognoosistasi sen kohdan, jossa lisäksi ihan varmana karjuisin, että em. pitäisi koota leireille Uralin taakse, heidän omaisuutensa kansallistaa ja näillä rahoilla rakentaa maailman suurin giljotiini. Se tosiaan on ihan just sitä mitä aivan varmasti haluaisin, kuten vielä hieman tarkkanäköisempänä olisit saattanut tajuta. Tämä oli minusta kaikin puolin hyvää keskustelua.

   Ja jep, olen tosi suvaitsevainen. Olet vitun hieno psykologi ja argumentoija, ja ennustan, että pysyt poissa.

   Poista
 4. Tämä tekstisi on erityisen tarkkanäköinen ja oikea-aikainen ja ansaitsisi enemmän huomiota. Se ei oikein saavuta ansaitsemaansa yleisöä tässä julkaisukanavassa. Sinä olisit loistava toimittaja. Valtamedia tosin ei ehkä haluaisi julkaista tämän tekstisi kaltaisia kirjoituksia.

  Kun joskus kymmenisen vuotta sitten ymmärsin, ettei valtamediasta saa totuudenmukaista kuvaa kovinkaan monesta asiasta, en oikein löytänyt mitään hyvää vaihtoehtoa niille. Itseään vaihtoehtomediaksi kutsuva joukko ei mielestäni ole varteenotettava vaihtoehto. Sinun teksteistäsi pidän. Harmi, että löysin tämän blogin vasta vähän aikaa sitten.

  Pidän siitä, että kiinnität huomiota olennaisiin asioihin. Sitä valtamedia ei tee. Otat myös tarpeeksi hyvin selvää asioista etkä kumartele ketään. Kiitos. Ole hyvä ja kirjoita lisää.

  VastaaPoista
 5. Tervehdys, herra Napoleon! Väkevää asiaa ja olen aika monesta jopa samaa mieltä. Mutta kiinnostaisi tietää, miksi Relander on mielestäsi Suomen huonoin presidentti ja niinkin paska? (Ja toisaalta, ketä pidät parhaana.)

  Toivottavasti saan myös toisesta blogistasi lukea uusia levyarvosteluja vielä tulevaisuudessa. Hyvää kesää.

  VastaaPoista
 6. Luvattasi lisään tähän hieman omaa listaani, koska
  a) kukaan ei pyytänyt
  b) ketään ei kiinnosta ja
  c) mä voin (unohdit estää kommentoinnin):

  -Poliittiset lakot (YTK - vaihtoehto vittuilulle. Liity jo tänään!)
  -Se, että yhden kasvissyöjän takia KAIKKI joutuvat syömään AINA kalaa. Sitä paitsi, miten kala muka on vähemmän eläin kuin lehmä, häh, Aarre? Sillä ei ole sielua, koska... Se elää vedessä? Kasvitkin ovat muuten eläviä. Osa niistäkin tosin elää vedessä, eli ainakaan niillä ei liene tämän logiikan mukaan sielua.
  -Toimihenkilöiden tapa nauttia tietyissä tilaisuuksissa alkoholia työpaikalla ja työaikana, samaan aikaan kun työntekijöiden alkoholinkäyttö on tarkan kyttäämisen kohteena. Quis custodiet ipsos custodes?
  -Hyvä veli -verkostot. Ei ihme, ettei mikään toimi.
  -Uteliaat naapurit.
  -Välinpitämättömät naapurit.
  -Ihmiset, jotka puhuvat liikaa.
  -Ihmiset, jotka eivät osaa ylläpitää keskustelua puhumatta liikaa, kuitenkin siten, että voin itse olla hiljaa.
  -"Ismit", pois lukien tietoteorianihilismi.
  -Puutiaiset. Olennot, jotka eivät edes tarvitse silmiä, koska niiden olemassaolon ainoa tarkoitus on kuolata kontaminoituneet eritteensä muiden suoniin. Mihin niitä muka tarvitaan?

  Nämä tulivat äkkiä mieleen, lisää saa pyytämällä. Tai jopa pyytämättä.

  Profetiani vuodesta 2017 muuten toteutui ainakin omalla kohdallani varsin hyvin.

  =Lupus Singularis=

  VastaaPoista