torstai 14. toukokuuta 2015

Helatorstai

Ai että keskelle viikkoa päivä, jolloin ei mitään normaalia voi tehdä? Mitä paskaa tämmöinenkin on olevinaan? Kaikki on kiinni, ja epätietoisia siviilejä harhailee harvakseltaan neutronipommitetun näköisillä kaduilla.

Hulluinta on, ettei kukaan (paitsi joku silmäluometon himouskovainen) edes tiedä, mikä helvetin päivä tämä on olevinaan. Niidenkö takia on koko maan pantava lappu luukulle? Ja selvitettynäkin syy on täysin naurettava: helatorstai on 40. päivä pääsiäisestä. Kyllä minä pääsiäisen, joulun ja juhannuksen ymmärrän, mutta tällaiset yhdeksästoista sapatti mikkelinpäivän aatosta -tyyppiset turhuudet olisivat aivan käsittämätöntä kalenterituubaa siinäkin tapauksessa, ettei niistä olisi ihmisille haittaa. Mutta niistä kun on vielä haittaakin. On se nyt perkeleellistä sen takia sulkea kaikki: joka päivä on jumaliste 40. päivä siitä päivästä, joka oli 40 päivää aiemmin, muttei sen kunniaksi yleensä museoiden ja Alkojen ovia lukita. 

Totaalisen urpoa touhua. Jos kerran säästöjä pitää hakea, niin eiköhän tällaiset tyhjänpäiväiset kalenterilamautukset voisi ensi alkuun karsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti