maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ramadan & sen "rikkomisesta" rankaiseminen

Ramadan on ylipäänsä melko typerä ja tekopyhä juhla, jossa ei ole mitään mieltä. Hurskauden nimissä toteutettu päivän kestävä paasto, jota seuraa iltaöinen mässäily, on paitsi tekopyhää ja turhaa, niin myös epäterveellistä. Erityisen haitallista on pidättäytyä nesteen juomisesta päivisin varsinkin tällaiseen vuodenaikaan ja etenkin niissä maissa, joissa tätä ulkokultaista humpuukia eniten observoidaan. (Oikeasti, kysykää lääkäriltä tästä, tollot.)

No, mikä ketäkin miellyttää, mutta ainakin vastuullinen ja kansalaisistaan välittävä hallinto kehottaisi pikemminkin välttämään tällaista vaarallista toimintaa kesäkuumalla kuin hukkaisi resurssejaan kyyläten, että kaikki varmasti noudattavat näitä tolkuttomia sääntöjä. Puhumattakaan siitä, että langettaisi jotain sumerilaisaikaisia rangaistuksia järkevästä toiminnasta. Mutta Iran nyt on mitä on. Tässä barbaarisessa loukossa ihmisiä ruoskitaan julkisesti, jos he kehtaavat syödä keskellä päivää niin kuin järjellisten ihmisten on tapana. Jonkinlaisesta oikeusviranomaisesta mielipuolisten fanaatikkojen hallitsemassa maassa käyvä Ali Mozafari -niminen pierusielu muotoilee asian siten, että tuomitut "söivät tarkoituksella". Tarkoituksellinen syöminen on siis viimeisin idioottimainen käsite, jonka islamilaisen maailman yksisilmäiset öykkärit (jotka käyvät läpi pitkällisen lainopillis-teologisen koulutuksen taantuakseen näin alhaiselle moraaliselle tasolle) ovat meille lahjoittaneet. En tosin muista kertaakaan käyneen niin, että olisin haukannut, pureksinut ja niellyt kinkkuvoileipää vahingossa. Riittääkö muuten tällaisessa tapauksessa silminnäkijän lausunto todistusaineistoksi, vai pitääkö saada näyte osin sulaneesta ateriasta vatsaontelosta?

Sinänsä ymmärrettävää, että jos aikoo puuttua tarkoituksellisen syömisen kaltaisiin rikoksiin, on siitä langetettava mahdollisimman barbaarinen ja suhteeton rangaistus. Jos nämä kyylät eivät saisi määrätä kanssaihmisiään piestäviksi ja kidutettaviksi tai jopa surmattavaksi, ei kukaan ottaisi heitä todesta. Tällaista touhua pidettiin Länsi-Euroopassa alhaisena jo 1700-luvulla. Olisi syytä toivoa islamilaiseen maailmaan yleensä ja Iraniin (sekä Saudi-Arabiaan) erityisesti uutta Voltairea, elleivät hänen lahjansa menisi hukkaan siinä, kun seudun isoimmat ja parrakkaimmat paskiaiset hakkaisivat hänen päänsä irti siinä vaiheessa, kun hän olisi ehtinyt kirjoittaa ensimmäisen virkkeensä.

Tämä ei ole mitään "kulttuuria", tämä on alhaista barbariaa ja raakuutta, joka on juurittava pois ilman ehtoja. Jos tämä on jonkun tulkinta uskonnosta, niin sen pahempi hänelle, hänen tulkinnalleen ja hänen uskonnolleen. Niin kauan kuin valtiot tukevat tällaista sontaista epäinhimillisyyttä, tulee jokaista rukouskutsua seurata yhä kiihkeä kiljaisu écrasez l'infâme.

Ai niin, Yle, kiitos lajinmäärityksestä. Oli hyvä täsmentää, että kyse on ihmisistä, eikä esimerkiksi muurahaiskarhuista. Nuijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti