maanantai 30. kesäkuuta 2014

José Mujica

Un viejo hijo de puta
Uruguayn presidentti José Mujica Cordano ei ehkä ole aivan hirvittävä ihminen. Maan autoritaarisen ja diktatorisen hallintovaiheen aikana hän kuului Tupamaros-terroristijärjestöön, joka ryösti pankkeja, sieppasi ihmisiä (heidän joukossaan Britannian suurlähettiläs) ja järjesti salamurhia. Mikään puhdas pulmunen ei tämä entinen sissijohtaja ole, mutta Uruguayn demokratisaation yhteydessä armahduksen saatuaan on hän toiminut maansa yhteiskuntaelämässä rakentavasti ja rauhallisesti. Epämuodollinen Mujica on ollut ulkomaillakin arvostettu yhteistyökumppani. Ikävä kyllä kusipäisyys tulee esiin rauhallisemmastakin eteläamerikkalaisesta, kun kyse on jalkapallosta.

Otaksuttavasti yli puolet planeetan väestöstä tietää Uruguayn maajoukkuehyökkääjä Luis Suárezin harjoittavan vastustajiensa pureskelua. Tähän mennessä tämä moukkamainen idiot savant on jyrsinyt vastapelaajia kolme kertaa. Hän on myös tunnettu rasisti. En saata ymmärtää, miksi tällainen yleisvaarallinen sekopää pitäisi enää ikinä päästää edes jalkapallokentän läheisyyteen, mutta FIFA on tutkimattomassa viisaudessaan langettanut mätämunalle vain neljän kuukauden pelikiellon. He voivat tehdä niin, koska silleen tiedättekös järjestävät kisat, joissa on sääntöjä, kuten esimerkiksi, että vastustajia ei purra. Ei ole vaikea asia käsittää tätä.

Koko tapaus on niin alta arvostelun, että osoittaa valtionpäämieheltä huonoa arvostelukykyä vaivautua edes sitä kommentoimaan, mutta Mujica ei jäänyt vain tälle itsensä munaamisen asteelle. Uruguayn presidentti solvasi FIFAn johtoa ilmaisulla, joka voidaan kääntää "vanhoiksi huoranpenikoiksi" tai "vanhoiksi paskiaisiksi". Mokoma ikäloppu ihrakasa vielä halusi erikseen tehdä selväksi, että haluaa tasottomat solvauksensa julkisuuteen presidentin asemassa. Tämä yli-ikäinen terroristinnuljaska pitäisi saada valtakunnanoikeuteen maansa ja virkansa häpäisemisestä. Mainittakoon, että sama pöhöttynyt käppyrä pitkästytti kaikki YK:ssa jaarittelemalla tuntikaudet ihmisyyden ja globalisaation kohtalonkysymyksistä, mutta valitsee silti kusaista arvovaltansa potkupallokiistoista rääkymiseen kuin huomattavan ruma ja karvainen vauva. Eikö kääkkä ymmärrä, miten helvetin vähän asialla on merkitystä? (Ja mikä vimma näillä muhennospäillä on aina sotkea "fasistit" joka ainoaan asiaan?) Miten ilkeää ja viitsii aikuinen ihminen tuollaisessa asemassa rähistä kuin joku seniili katujunkkari? Eiköhän kannattaisi siellä FIFAssa pohtia ihan tällaisten paskiaisten valtakunnan erottamista koko kerhosta, kun eivät osaa olla näemmä yhtään ihmisiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti