tiistai 11. maaliskuuta 2014

Pekoni

 
Ala-arvoista jätettä.

Mikä suolatuissa sian rasvalastuissa muka on niin ihmeellistä, että niiden ylistyksellä pitää täyttää internet ja populaarikulttuuri yleensäkin? Pekoni on pahaa ja yliarvostettua roskaa, josta tietysti varmaan tykkää, jos nauttii laardin ja suolan monipuolisista mauista. Mitä mystifioitavaa tässä surkeassa jäteruoka-aineessa muka on? Tavallinen jauheliha on arviolta miljardi kertaa herkullisempaa kuin tämä lähes syömäkelvoton, jähmetetty rasvatahra. Pekoni on syvältä, ja on korkea aika kumota sen epäjumalan-alttari.

4 kommenttia:

 1. Olisikohan kysymys tottumuksesta, maun banalisoitumisesta? (Köyhyys lienee väärä sana mutta idea oikea,) Esimerkiksi minulla on Korson köyhäilyvuosien aikana kehittynyt harvinaislaatuisen alhainen ruokamieltymys. Nautin todellakin laardin ja suolan monimutkaisista mauista. Samoin sokerin. Puhumattakaan chilistä ja sinapista. Ja kaikki on parempaa kun siihen laittaa juustoa - jopa muovi.

  VastaaPoista
 2. Ei hullumpi idea. Voi tuo osaltaan ehkä selittää juuri pekonin valikoitumista jumaloituun rooliin, muttei muuta mihinkään internetissä hirmuvaltaisena ylläpidettävän pekonikultin ärsyttävyyttä. Lähes pelottavaa taas on pekonifanitus, jossa valmistetaan ja hankitaan pekonikuvioituja sukkia ja solmioita yms.

  VastaaPoista
 3. Pekoni on perseestä, perseellä on huumoriarvoa. On tosin olemassa vain yksi objektiivisen moraalin ja objektiivisen huumorin muoto. Hauska on objektiivisesti hauskaa jos ja vain jos kyseessä on miestä satuttaa pallinsa -video.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty argumentoimaan vastaan. Olen aina ollut vilpitön objektiivisen komedian ja objektiivisen gastronomian kannattaja.

   Poista