maanantai 24. helmikuuta 2014

Pertti Salolaisen ja Ylen asiantuntemus

Ma 24.2.2014 Ylen Radio 1:n Ajantasa-ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin Skotlannin itsenäisyyshankkeesta. Asiantuntijavieraaksi oli kutsuttu Pertti Salolainen, jota on joskus pidetty jonkinlaisena ulko- ja EU-politiikan asiantuntijana. Perehtyneisyys ja asiantuntijuus totta vie loistivat Salolaisen tarkassa analyysissa.

Kun puheeksi tuli Euroopan komission erittäin varautunut suhtautuminen mahdolliseen itsenäiseen Skotlantiin, esitti Salolainen tämän johtuvan siitä, että komission puheenjohtaja José Manuel Barroso on "espanjalainen" ja pelkää näin ollen oman maansa separatistisen liikehdinnän (Katalonia, Baskimaa, Valencia...) saavan lisäpontta Skotlannin pyrkimyksistä. José Manuel Durão Barroso on tietysti espanjalainen siinä missä Salolainen on virolainen, ruotsalainen tai venäläinen.

Kaiken huipuksi Ylen toimittajakin oli niin sivistymätön ja pihalla, ettei puuttunut asiaan mitenkään, vaan vieläpä lausui itsekin reteesti Barroson José-etunimen päin helvettiä. Portugalissa J ei äänny H:na, mutta miksipä toimittaja mitään tietäisi, kun ei eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminut Salolainenkaan tiedä, kuka EU:n komission puheenjohtaja edes oikeastaan on. Ai niin, Salolainen on entinen Ylen toimittaja. Eipä siis ihmeteltävää tässäkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti