perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kuplakupletti, eli vaalikrapulaisen vaahtokylvyn pakonomainen huljuttaminen

Eduskuntavaalit on käyty, ja hyvää asiassa on vain se, ettei muutamiin vuosiin tarvitse uudelleen sitä tehdä. Vaalitulos on ihan paska, kuten se on kaikkien mielestä ollut kaikissa eduskuntavaaleissa sosiaalisen median aikana. (Todennäköisesti myös tätä ennen, mutta aikaisemmin sitä jupistiin sitten itsekseen tai tuttujen kesken, eikä vollotettu yleisesti kaikkien nähden.)

Koska hallituksen muodostamisesta ei ole vielä revittävissä kunnolla uutisia, on pari päivää nyt käyty jonkun kupla-aivon somessa keksimän heiton pohjalta Suurta Kansallista Kuplakeskustelua, joka on älyllisyydessä laiskuudessaan niin turhanaikaista, että senkin tilan voisi täyttää vaikka Reutersin ulkomaansähkeitä kääntäessä.

Tässä vähä-älyisessä loiskuplimisessa ei ole muuta ideaa kuin keksiä epäanalyyttinen nimi sille huimalle ilmiölle, että eri puolilla maata äänestetään eri tavoin ja että kaupungeissa eletään eri tavalla kuin haja-ajutusalueella ym. Ukko Ylijumalan selän takana. Jumpe, että on rapsakkaa analyysiä; kyllä tästä kannattaa lässyttää radiossa puoli tuntia putkeen.

Perin jännää on, että kommentaarin perusteella vaikuttaa siltä, että kupla on vain yhtäällä, nimittäin kaupungeissa ja eritoten inhotussa Helsingissä. Kaikkein estottomimmin keskustelussa on lyöty juuri kaupunkilaisia, jotka elävät väärin ja joiden koko maailmankuva ja eettinen järjestelmä voidaan redusoida siihen, etteivät he tiedä mitään "oikeasta" todellisuudesta. Kuulemma kaikki muut kuin kepulaiset ja perussuomalaiset ovat ylimielisiä. Tätä viestiä ovat somessa toitottaneet erityisesti persuaktiivit. En puhuisi ylimielisyydestä kovin syvällä rintaäänellä, jos kannattamani puolue pitäsi kansainvälisenä nimenään sellaista konstruktiota kuin "The Finns". Kuka ei edusta kenenkään Suomea?  (Ja mistä lähtien näyttelijöiden poliittinen kommentaari on ollut mitenkään merkityksellistä kenellekään?)

Miksi kupla toimii vain yhteen suuntaan? Millä tavalla Kyyjärvi on todellisempi todellisuus kuin vaikka Kruununhaka? Kuulemma sitä elää kuplassa ja on ylimielinen, jos ei satu tuntemaan henkilökohtaisesti yhtään perussuomalaista äänestänyttä. Itse olen tuttavapiirissäni pitänyt kohteliaana jättää kulloisetkin puoluekannat ja tarkan äänestyskäyttäytymisen keskustelun ulkopuolelle, joten voi olla hankala tietää, tunteeko jonkin puolueen äänestäjiä. Mutta voinen puhkaista omalta osaltani erään kuplakulissin toteamalla, että tunnen henkilökohtaisesti ihmisen, joka on kertonut edellisissä vaaleissa äänestäneensä perussuomalaista ehdokasta. En tiedä, onko tämä omiaan avartamaan maailmaani, sillä ko. henkilö on ala-asteajalta alkaen ollut typerä riiviö, jonka tyhmyydelle vetää vertoja hänen koppavuutensa ja pahansisuisuutensa yhdistelmä. Jos tämän olisi tarkoitus kertoa minulle jotain Perussuomalaisista, niin pahalta näyttää Perussuomalaisten kannalta.

Ja kun nyt olen sitten tutkitusti (mitä tekisinkään ilman Hesarin informatiivisia testejä – varmaan saisin jotain oikeasti aikaan elämässäni) vapaamielisempi kuin 3/4 suomalaisista, niin tämän pseudokeskustelun yhteydessä voisin haukkua myös liberaaleja. Nähtävästi kansallisen keskustelukenttämme liberaalit eivät oikein täysillä usko edes omiin ihanteisiinsa, kun veivaavat päivästä toiseen tätä urpoa itseruoskintaa siitä, miten me nyt eletään kuplassa ja voi helvetin helvetti, että on tuskaa seurata koko roskaa. Pyytäkää nyt vielä anteeksi sitäkin, ettette vihaa homoja.

Ai niin, tulikin mieleeni muistutuksena sinne itsetyytyväisen junttikuplan sisään: jos et tunne henkilökohtaisesti yhtään homoseksuaalia, elät myös kuplassa. Todellisuutesi on vajaa, ja niin olet sinäkin.

Mutta oikeasti nyt tunkekaa ne kuplanne jo ohutsuoleen, hyi saatana.

3 kommenttia:

  1. Muista Päivi Räsäsen lukuisat homoseksuaalit ystävät joihin hän mielellään viittaa...

    VastaaPoista
  2. Päivihän ei eläkään missään kuplassa, vaan pikemminkin ihmiskuvassa, jota hän aina toistelee. Hänen tapauksessaan tuo ihmiskuva on hyvin pieni, koska hän ei ole mikään kookas ihminen.

    VastaaPoista
  3. En tiedä, mutta Päiviä ajatellessani minäkin asun kuplassa, joka on hyvin pieni. On otsassa. Siinä on ahdasta olla. .nɒɒvoʞƨɒꟼ uuqɒɒƨ ɒnɒƚɒɒƧ

    VastaaPoista